Vam je prispevek všeč?

Pred mesecem dni neukrotljiva narava ponovno ni prizanašala. Na Gorenjskem je bilo najhuje v občini Tržič. Štiričlanska družina Dovžan je čez noč ostala brez strehe nad glavo, saj jim je besneča Tržiška Bistrica odnesla hišo.

Tragični dogodek je potrkal na srca Slovenk in Slovencev in jih, kot že ničkolikokrat, združil v nesebičnosti, človečnosti, srčnosti in odprtosti za pomoč. Z mnogih koncev je začela prihajati pomoč za nesrečno družino Dovžan, tudi iz Škofje Loke.

Izpostavljam dobrodelno akcijo, ki so jo nemudoma odprli na Osnovni šoli Cvetka Golarja na Trati. Skupaj so stopili zaposleni, učenci in njihovi starši in v kratkem času za družino Dovžan zbrali kar 3250 evrov, ki so jih v sredo, 21. novembra, tudi predali vidno ganjeni Elizabeti Dovžan.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ, iz zapisa podčrtavam le eno misel: »Pomembno je, da si pred stiskami sočloveka ne zatiskamo oči, in tako smo storili tudi tokrat. Ker smo Unesco šola, je eno od naših vodil ‘Učiti se biti’, tokrat bi lahko dodali še ‘biti dober’

Globok priklon vsem sodelujočim v akciji!

Foto: OŠ Cvetka Golarja

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating