Vam je prispevek všeč?

»Škofja Loka je zanimivo mesto, dovolj blizu Ljubljane in vseh glavnih turističnih atrakcij na Gorenjskem. Trend obiska turistov se, enako kot po celotni Sloveniji, dviga. Vsako leto raste predvsem število dnevnih obiskovalcev mestnega jedra, tudi število nočitev, relativno konstantno je tudi število obiskovalcev Turistično-informacijskega centra. Če zdajle pogledava skozi okno, sem prepričan, da bova na Mestnem trgu videla kar nekaj turistov,« je ob začetku za Škofjo Loko prazničnega meseca junija po današnji novinarski konferenci poudaril župan Tine Radinja.

Kultura, šport, turizem, etnografija

»Junij je za Škofjo Loko čas praznovanja, prav ob zaključku meseca ga zapečati še občinski praznik, ki ga vsako leto obeležimo z občinsko proslavo, ki bo letos le češnja na torti številnim dogodkom, ki jih pripravljamo junija. Veseli me, da smo skupaj s prireditelji sestavili kolaž več kot 100 majhnih in velikih dogodkov na področju kulture, športa, turizma, mednarodnega sodelovanja in etnografije. Vse to bo občanom in obiskovalcem našega mesta ponudilo številne priložnosti za druženje, kakovostno kulturno ali športno doživetje,« je pojasnil župan Radinja.

Tek štirih mostov in Historial

Pestro dogajanje bo že prihajajočo soboto odprla 14. izvedba velikega glasbenega dogodka O’glasbena Loka, ki bo ves dan potekala po občinskih trgih in ulicah, ravnatelj Glasbene šole Škofja Loka Klemen Karlin pa jo je označil za »sinonim in simbol mladostnega muziciranja v Škofji Loki«. Teden dni pozneje, prihodnjo soboto, bodo loške ulice preplavili tekači vseh starosti, med letošnjimi novostmi Teka štirih mostov pa, kot poudarja direktor prireditve Igor Drakulič, velja izpostaviti dopoldanski tek junakov 3. nadstropja pediatrične klinike v družbi zvenečih športnih imen. Za obiskovalce od drugod bo še posebej zanimiv Historial, ki bo v soboto, 22. junija, ponudil celodnevna doživetja škofjeloške zgodovine. »Rdeča nit celotne prireditve bo loški kapucin Romuald, oče Škofjeloškega pasijona pojasnjuje vodja Turizma Škofja Loka Andreja Križnar. Koordinatorka junijskih kulturnih prireditev Jana Fojkar pa je predstavila še nekaj izpostavljenih prihajajočih dogodkov na čelu s petkovo 10(0)-letnico Sokolskega doma.

Foto: Marko Pleško/FB Turistično društvo Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating