Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka letos že desetič pristopa k izvajanju vseslovenske športno-preventivne akcije »Veter v laseh« pod okriljem Športne unije Slovenije, ki s promocijo športa spodbuja zdrav življenjski slog in življenje brez odvisnosti.

Nacionalnemu konceptu prireditve je dodana še lokalna razsežnost. Akcija je zasnovana kot predstavitev dejavnih lokalnih organizacij s področja športa, mladine in preventive z namenom promocije zdravega in aktivnega načina življenja, predstavitve dejavnosti društev in klubov ter povezovanja lokalnih akterjev.

»Veter v laseh 2023« bo v četrtek, 21. septembra 2023, v športnem parku za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku v Škofji Loki, potekala pa bo v dveh sklopih: dopoldne od 8.30 do 13. ure in popoldne od 16. do 19. ure.

Dopoldanski del bo izveden kot športni dan za učence 4. razredov vseh štirih loških osnovnih šol in za starejše vrtčevske otroke, na njem pa bodo otroci na različnih poligonih spoznavali športe in se preizkušali v različnih izzivih.

Šlo bo za netekmovalni dogodek, katerega namen je navdušiti mlade za gibanje, zdrav življenjski slog in vključevanje v aktivnosti klubov, društev in drugih organizacij. Za vrtčevske otroke se med 10. in 12. uro izvaja »Mini veter v laseh« z dejavnostmi na ločenem igrišču pred Vrtcem Najdihojca. Potrebna je posebna prijava za sodelovaje.

Popoldanski del pa bo namenjen širši lokalni skupnosti. Športna, mladinska in preventivna društva bodo predstavljala svoje dejavnosti, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v posameznih športnih in obšportnih aktivnostih.

Namen popoldanskega dela je širiti ljubezen do športa, gibanja, kakovostnega preživljanja prostega časa in spoznati delo različnih društev v občini (športna društva, gasilci, skavti, taborniki, mladinski centri, upokojenci, reševalci, lutkarstvo …).

Prireditev podpira tudi Zavod za šport Škofja Loka. Vstop bo prost. V primeru slabega vremena bodo dogodek prestavili na torek, 26. septembra, ali četrtek, 28. septembra 2023, z enakim programom. Prijazno vabljeni!

Vir in foto: Zavod za šport Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating