Vam je prispevek všeč?

Odlična novica za loški šport: v Škofjo Loko se vrača ženska članska košarka! Košarkarice Domela bodo namreč del osemčlanskega prvoligaškega tekmovanja, 1. SKL za ženske, ki se bo s tekmami 1. kola začelo čez mesec dni, v soboto, 30. septembra.

Po skoraj desetletju premora se torej v Loko vrača ženska članska ekipa, ki se bo med elito merila z zasedbami Cinkarna Celje, Triglav, Ježica, Maribor, Domžale, Akson Ilirija in Pro-Bit Konjice. Članice so med elito nazadnje nastopale v sezoni 2013/14, sezono pozneje pa so zmagala v 2. SKL za ženske.

Tako kot vse mlajše ženske selekcije bo tudi članska na tekmovanjih pod okriljem KZS nastopala pod imenom Domel, prvo tekmo pa bo odigrala v soboto, 30. septembra, na gostovanju v Domžalah. Teden dni pozneje, v soboto, 7. oktobra, se bo pred domačimi navijači prvič predstavila proti Akson Iliriji.

»V KK Škofja Loka smo izjemno ponosni, da na slovensko košarkarsko sceno vračamo žensko člansko ekipo, ki je v preteklosti loško košarko že postavila tudi na mednarodni zemljevid,« je z zadovoljstvom povedal predsednik KK Škofja Loka Anže Kalan.

»Letos mineva 31 let od prvega nastopa takratne Odeje v pokalu Liliane Ronchetti, v katerem so se nato dekleta več sezon merila proti najboljšim evropskim ekipam. Načrtno delo nam je omogočilo, da smo izpolnili še en cilj, ki smo si ga zadali pred 70-letnico kluba, ki jo bomo praznovali prihodnje leto,« je poudaril Kalan.

In še dodal: »Zavedamo se, da je pred nami zahtevna sezona, v kateri rezultat zagotovo ne sme igrati glavne vloge. Predstavili se bomo z mladimi domačimi igralkami, ki bodo nabirale izkušnje za njihov razvoj na košarkarski poti. Nato bomo iz sezone v sezono lahko merili vse višje in višje.«

Izjemno mlada zasedba je priprave že začela pod vodstvom trenerke Klavdije Oblak, ki ob tem, da je prevzela vodenje članic, še naprej ostaja tudi trenerka ekip Domel U16 in Domel U18. Klavdija je tudi kot igralka v Škofji Loki pustila velik pečat, zadnja leta pa izjemne uspehe niza kot trenerka mlajših selekcij.

Igralke, ki so se v minuli sezoni razveselile naslova državnih prvakinj v kategoriji do 14. leta starosti, je Oblakova na zadnjih petih velikih tekmovanjih popeljala do kar petih lovorik: treh naslovov državnih prvakinj in dve pokalnih zmagovalk.

S tem je prepričala tudi Košarkarsko zvezo Slovenije, ki ji je zaupala selektorsko vlogo v izbrani vrsti do 16 let, ki je na evropskem prvenstvu v Turčiji zasedla 10. mesto, reprezentančni dres pa so nosile tudi domelovke Elin Malavašič, Ajda Kržišnik in Romana Jelenc, medtem ko je morala zaradi poškodbe doma ostati Ana Mali.

»Veseli me, da smo z načrtnim in dobrim delom vzgoje mladih igralk v 5 letih izpolnili cilj, ki smo si ga zadali ob moji vrnitvi v Škofjo Loko. Za ta velik korak so zaslužni vsi trenerji, ki so delovali v tem procesu, v prvi vrsti pa gre zasluga klubu, ki nam je omogočil dobre razmere za delo, nam stal ob strani in pomagal pri uresničitvi tega cilja,« je pojasnila Klavdija Oblak.

»Izjemno sem ponosna, da bo jedro članske ekipe sestavljeno iz domačih igralk, za katere verjamem, da bodo kljub mladosti v kombinaciji s starejšimi članskimi igralkami opozorile nase in dobile potrebne izkušnje za nadaljnji košarkarski razvoj,« je nadaljevala Oblakova.

In še: »Pred nami je izjemno zahtevna sezona, v kateri rezultat ne bo v ospredju. Osredotočili se bomo na individualni napredek igralk in ekipno rast iz tekme v tekmo. Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje in možnost nadaljnjega trenerskega razvoja.«

Ekipi želim uspešno sezono vrnitve!

Vir: KK Škofja Loka

Foto: KZS

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating