Odlična ideja!

Golaž je, tudi po zaslugi Naj osebnosti Škofje Loke 2019 Tomaža Hostnika in njegove nove uspešnice in pripadajočega videospota, precej aktualna reč v Škofji Loki.

In tako se je tudi loška Gostilna in galerija Pr’ Pepet – na idejo Jureta in Lovra – odzvala z dogodkom, s katerim ne krši nobenega ukrepa zoper širjenje epidemije novega koronavirusa: z Golažijado! Virtualno golažijado.

V soboto, 11. aprila 2020, ob 10. uri bodo udeleženci golaž kuhali vsak v svojem karantenskem krogu, kakor vedo in znajo. Prijavnine za sodelovanje ni.

»Pošljite na svoje ime fotografijo kuhanja golaža na FB dogodek Pr’ Pepet (TUKAJ). Slikovni material sprejemamo do nedelje, 12. aprila. Najboljši golaž bo ocenjen vizualno. Torej razen dobre, kreativne fotografije, ki bo ‘dišala’ na golaž, ni omejitve.

Nagrada za najboljšo vizualizacijo golaža je sod piva in ponovna realizacija recepta v kuhinji Pr’ Pepet, ko bo to seveda spet mogoče. Bo pa tudi še precej tolažilnih nagrad. Nagradni dogodek, ko bo to seveda mogoče, bo v živo začinil Tomaž Hostnik.

Kdaj pa to bo, je seveda odvisno od ‘koronalizacije’, zato se bo dogodek po vsej verjetnosti dopolnjeval po potrebi oziroma času primerno. Nagrada kljub vsemu, kar nas čaka, ostaja nespremenjena ali pa se kvečjemu še poveča.

Če še kaj ni jasno, me lahko pokličete na 031-701-876. Za idejo se iskreno zahvaljujem Juretu in Lovru, člana komisije pa sva (zaenkrat) Tomaž Hostnik in moja malenkost Janez Ferlan

Vabljeni torej!

Foto in vir: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta