Vam je prispevek všeč?

Valerija in Ivo Čarman, neumorna borca zlasti za otroke z rakom, ki ste ju bralke in bralci portala »Loške novice« tudi kot prva izbrali za Naj osebnosti Škofje Loke, bosta iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejela odlikovanje Republike Slovenije, medaljo za zasluge, za izjemno delo za ranljive in pomoči potrebne ljudi, zlasti otroke. To so danes, po objavi v Uradnem listu, sporočili z »Inštituta Zlata Pentljica, otroci z rakom«, katerega ustanovitelja zakonca Čarman sta.

»Ko je nekaj objavljeno v Uradnem listu, potem ni več skrivnost, ampak postane javno in veljavno. Tako lahko razkrijemo, da smo neskončno veseli, ponosni in hvaležni, da sta naša ustanovitelja Valerija in Ivo prejemnika odlikovanja Republike Slovenije in prejmeta medaljo za zasluge za ‘izjemno delo za ranljive in pomoči potrebne ljudi, zlasti otroke’. Samo njuni najbližji resnično vedo, kako brezmejna je njuna dobrota in kje vse sta pomagala in se razdajala, saj veliko ostane skrito. Zelo pa smo veseli, da kljub vsemu vse pa ni ostalo skrito in bosta iz rok predsednika Pahorja več kot zasluženo prejela odlikovanje,« so zapisali v Inštitutu.

Zlato srce zakoncev Čarman bo torej nadvse zasluženo odlikovano, že danes pa čestitke Valeriji in Ivu in hkrati zahvala za plemenitost in človeškost.

Vir in foto: FB Inštitut Zlata Pentljica, otroci z rakom

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating