Vam je prispevek všeč?

Med decembrskimi vseslovenskimi dobrodelnimi akcijami je že nekaj let med najodmevnejšimi akcija »Božiček za en dan«, ki ima vsako leto tudi pomemben škofjeloški pečat.

Kljub spremenjenim epidemiološkim razmeram akcija poteka tudi letos, oddaja daril za socialno šibkejše otroke in starostnike je možna še do torka, 1. decembra 2020.

Darilna škatla za otroke mora vsebovati nekaj za »cartanje« (plišasta igrača, punčka), nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igračo, oblačilo in – ne pretiravajte – sladkarije.

Darovalec si s seznama sam izbere otroka, ki ga želi obdarovati, z darili napolni okrašeno »majhno škatlo za velik nasmeh« za čevlje in jo prinese na najbližje zbirno mesto.

Na različnih zbirnih mestih po Sloveniji zbirajo škatle še do vključno torka, 1. decembra 2020, škofjeloško zbirno mesto je že tradicionalno na sedežu podjetja ARI d. o. o. v Podlubniku 139 a (pri Mercatorju oziroma piceriji Pr’ Malarju).

Danes, v ponedeljek, 30. novembra 2020, je škofjeloško zbirno mesto odprto od 7.10 do 14.30 oziroma po dogovoru, zadnji dan, jutri, v torek, 1. decembra 2020, pa od tudi 17.05 do 20.05.

Več o projektu TUKAJ. Do sredine tega tedna je svojega Božička našlo že več kot 8400 nadobudnežev in 2000 starostnikov. Bodite Božiček za en dan tudi vi – majhna škatla za velik nasmeh!

Foto: FB Božiček za en dan

Vir: Božiček za en dan

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating