Vam je prispevek všeč?

V želji po vzdrževanju gozdov in gozdnih učnih poti sta združila moči Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) in Gorenjska banka, ki je zavodu donirala znesek v višini 10.000 evrov, s katerim bosta obnovila in označila gozdno učno pot Visoko (pri Poljanah) in razvila spletno aplikacijo za še enostavnejše raziskovanje gozdnih učnih poti po Sloveniji. Teh je več kot 150, v okviru svojih dejavnosti pa ZGS vsako leto v gozdove popelje prek 15.000 otrok in mladih.

Začetek izdelave spletne aplikacije

Z donacijo bo Gorenjska banka ključno pripomogla k obnovi in označitvi gozdne učne poti Visoko, ki bo tako varnejša in pogosteje obiskana. Obenem donacija omogoča začetek izdelave spletne aplikacije, ki bo na enem mestu združila slovenske gozdne učne poti in pohodnikom omogočila lažjo orientacijo, spoznavanje poti in njihovih značilnosti. Razvijati jo bosta začela v kratkem, z njo bo dostop do informacij lažji, enostavnejši in še uporabniku prijazen.

Začetek partnerstva

»Vzpostavitev spletnega pregledovalnika gozdnih učnih poti je že dlje časa eden od ciljev ZGS. S prispevkom Gorenjske banke začenjamo partnerstvo, pri katerem se osredotočamo na slovenske gozdove in gozdne učne poti. Poznavanje gozdov in zavedanje njihovega pomena je pomembno za njihovo ohranjanje za prihodnje generacije,« pojasnjuje vršilec dolžnosti direktorja ZGS Janez Logar.

Dragocenost Slovenije

»Za donacijo smo se odločili, ker so gozdovi ena od dragocenosti Slovenije. Letos smo si prizadevali uporabnikom ponuditi čim več možnosti opravljanja storitev v digitalnem okolju, kar je eden glavnih strateških ciljev banke, ki obenem pripomore k varovanju okolja. Verjamem, da bo sodelovanje z ZGS obrodilo sadove na več področjih, veseli smo, da lahko digitalizacijo bančnih storitev uvajamo tudi s takšnimi aktivnostmi in partnerstvi, s katerimi delimo naše vrednote in prizadevanja za ohranjanje planeta,« pa je izpostavil predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Manjši posegi v naravo

V Gorenjski banki skladno z donacijo v skrbi za okolje in gozdove k digitalizaciji pozivajo tudi svoje komitente, saj ta spodbuja bolj trajnostno poslovanje. Spodbuditi jih želijo, da se odločijo za elektronsko bančno poslovanje, ki je enostavnejše in prijaznejše do okolja. Z manjšo porabo papirja pripomoremo k manjšim posegom v naravo, z donacijo pa želijo še dodatno pripomoči k skrbi za gozdove in njihovi urejenosti.

Spomladi prihodnje leto

Spletna aplikacija naj bi zaživela spomladi prihodnje leto, gozdna učna pot Visoko (pri Poljanah) pa bo obnovljena in označena že v prihodnji sezoni.

Foto: Propiar in Kraji

Vir: Zavod za gozdove Slovenije

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating