Vam je prispevek všeč?

Zabavno in poučno: konec lanskega leta je pri založbi Octopics luč sveta ugledala otroška zgodba »Štorklja Loka«, ob kateri se lahko mladi bralci in njihovi starši ne le zabavajo, temveč tudi kaj novega naučijo o Škofji Loki.

To je zgodba o vlogi posameznika v družbi in o medsebojnem sprejemanju, navdihnjena po resnični družini štorkelj, ki se je naselila v Frankovem naselju v Škofji Loki.

Iz vsebine: mala štorklja se sprehodi po Škofji Loki in obišče Loški grad, Lubnik, sotočje, staro mestno jedro in vrtec Kamnitnik. Na poti sreča modro sovo, zagrizenega detla, tekmovalno raco, ležerne golobe in zabavljaške kose.

O knjigi: 44 strani zgodbe in ilustracij, trda vezava, natisnjeno in vezano v Sloveniji, papir brez težkih kovin, klora in kislin, okolju prijazen in bolj odporen na trganje.

Pobuda za nastanek zgodbe je bil razpis Občine Škofja Loka za najlepšo otroško pravljico Škofje Loke, na katerem je Štorklja Loka zasedla 2. mesto, kar je bil zagon in motivacija, da sta avtorja začela iskati sponzorje, ki bi pomagali pri nastanku knjige v fizični obliki.

 

(Mimogrede: o zmagovalki natečaja, pravljici »Miška Rubi in zlati list«, ki jo je napisala in narisala Darja Čadež, sem že obširno poročal TUKAJ.)

Sponzorska podpora je omogočila dodaten razvoj projekta. Nastalo je nekaj dodatnih ilustracij, ekipi se je v uredniški in lektorski vlogi pridružila Jasna Čakarun. Hkrati je nastal še angleški izvod, za prevod je poskrbela Polona Glavan.

Slikanica je torej avtorski projekt mladih Damirja Grbanovića in Lee Vučko, ki skupaj živita in ustvarjata v Škofji Loki. Oba sta samozaposlena v kulturi, aktivna sta zlasti na področju animiranega filma.

Izvod knjige je po ceni 14,99 evra možno naročiti TUKAJ. Za več informacij pa lahko kontaktirate avtorja na e-naslov strokljaloka@gmail.com.

Knjiga je na voljo tudi v prodajalnah: Kavarna in galerija Pr’ Pepet (Kopališka ulica 1), Loški muzej (Galerija Ivana Groharja – Mestni trg 37 in Muzejska trgovinica na Loškem gradu – Grajska pot 13), Trgovina z igračami Makalonca (Mestni trg 10) in Knjigarna Lutkovno gledališče Ljubljana.

Vabljeni k nakupu in uživajte v loški zgodbi!

Vir: Štorklja Loka

Foto: FB Štorklja Loka

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating