Vam je prispevek všeč?

Danes okrogli jubilej, 40. rojstni dan, praznuje župan občine Škofja Loka TINE RADINJA.

Njegova politična pot na lokalni ravni se je začela leta 2010, ko je na lokalnih volitvah na Listi Mihe Ješeta in prijateljev Loke uspešno kandidiral za občinskega svetnika, kar se mu je ponovno posrečilo še v naslednjem mandatu štiri leta pozneje. Obakrat ga je župan mag. Miha Ješe imenoval na mesto podžupana, zadolženega za področje družbenih dejavnosti: izobraževanje, šport, kulturo in razvoj socialnih programov.

V tem času je tudi uspešno predsedoval občinski komisiji za imenovanja, volitve in kadrovska vprašanja. Posebej tvorno se je posvečal povezovanju in sodelovanju med številnimi društvi in organizacijami v občini.

Nov izziv je sprejel predlansko jesen in se podal v župansko tekmo, v dvoboju v drugem krogu volitev pa je bil uspešnejši od mag. Roberta Straha, ki ga je imenoval za podžupana in tako zakoličil nove standarde vodenja, ki jih je še podkrepil z županovanjem brez koalicije, v katerem je zaenkrat uspešen.

V zadnjih mesecih se je aktivno angažiral pri zajezitvi epidemije novega koronavirusa na lokalni ravni. Deloval je odločno, učinkovito in odzivno, pa tudi umirjeno. Oprl se je na komunikacijo z občankami in občani prek družbenih omrežij, že ves mandat ob petkih pripravlja tudi Petkovo minuto. V isti sapi pa ostaja po duši športnik, triatlonec in tekač, aktivno vpet tudi v izvedbo Teka štirih mostov.

Županu želim vse dobro na vseh področjih in uspešno vodenje občine še naprej!

Foto: Tine Radinja, župan občine Škofja Loka

Vir: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating