Vam je prispevek všeč?

Z Občine Škofja Loka obveščajo (TUKAJ): »Pralna ali tudi doma narejena maska sicer ne omogoča takšne zaščite kot kirurška, lahko pa zelo zmanjša možnost okužbe. Uporaba maske je priporočljiva denimo pri nujnem obisku trgovine, sicer za dobro zaščito pred novim koronavirusom še vedno velja samoizolacija.

Navodila za domačo uporabo pralnih zaščitnih bombažnih mask:

Maska je namenjena večkratni uporabi. Pred namestitvijo maske si umijte ali razkužite roke. Masko namestite na obraz od zgornjega dela nosnega korena prek ust in pod brado, da se tesno prilega obrazu. Maske se med uporabo ne dotikajte, v primeru dotika si vedno umijte ali razkužite roke (tako preprečite prenos mikrobov). Maske nikoli ne nosite pod nosom ali pod brado. Po dveh urah ali v primeru ovlažitve maske jo odstranite s prijemom za trakove ali elastiki, maske se nikoli ne dotikajte spredaj. Po odstranitvi si obvezno umijte ali razkužite roke!

Model za šivanje maske iz bombažnega blaga najdete TUKAJ. Ta konec tedna sicer poteka v Škofji Loki velika prostovoljna akcija šivanja mask. Skupaj nam bo uspelo narediti dovolj pralnih mask za vse!«

Škofjeloška podjetja, ki so se aktivirala in ponujajo pralne maske za večkratno uporabo, sem že navedel TUKAJ, dodajam pa še:

Ostanite zdravi!

Foto: Čarman Šport trgovina

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating