Vam je prispevek všeč?

Na prihajajočih državnozborskih volitvah bo 3. junija sodelovala tudi Zedinjena Slovenija pod taktirko predsedniškega kandidata Andreja Šiška. V volilnem okraju Škofja Loka I se bo za vstop v parlament potegoval Peter Bernik, ki sicer prihaja iz Kranja in že 17 let dela kot mali delavec. Zanj bo to prva politična izkušnja.

»Dobro vem, kaj pomeni garati in se prebijati skozi mesec. Na lastni koži sem doživel ogromno pritiskov, ustrahovanja in mobinga s strani delodajalcev. Doslej nisem bil politično aktiven, spremljal pa sem z žalostjo, kaj se dogaja z našo lepo Slovenijo. Velikokrat sem povedal na glas, kaj se dogaja, a sem bil sam in obupal nad tem, da lahko kaj sam spremenim. Tako sem razmišljal, dokler nisem slišal enega od govorov Andreja Šiška in v njem začutil to resničnost, srčnost in čustvenost. Zopet sem začutil moč, ki jo ima vsak od nas, če se dvigne in pove na glas,« je odločitev za kandidaturo pojasnil Bernik.

Zakaj ravno Zedinjena Slovenija? »Z Andrejem Šiškom sem spoznal, da lahko edinole zedinjeni in skupaj trdni premikamo gore in delamo spremembe. Zato sem se pridružil Gibanju Zedinjena Slovenija in se tudi odločil za kandidaturo na državnozborskih volitvah. Zaradi preteklih izkušenj na lastni koži vem, kako se počuti današnji mali delavec, zato se bom zavzemal, da bodo krivice malih delavcev popravljene. Želim, da živimo v družbi svobodnih ljudi, v kateri bo vsak pravično plačan za svoje delo ob normalnih normah in delavnikih. Da se bo vsak vodja in delavec zavedal svojih pravic in dolžnosti. Želim, da ustvarimo pogoje za delo in delovna mesta, tako za mlade kot starejše, in pravična plačila s stimulacijo za delo, tako bi vsak delavec kreiral višino plače s svojim delom oz. pridnostjo in bil pravično plačan,« dodaja Bernik.

Mimogrede: na žrebu vrstnega reda za dodelitev brezplačnih plakatnih mest organizatorjem volilne kampanje za predčasne državnozborske volitve je Zedinjena Slovenija v Škofji Loki prejela številko 1. Kako so razporejene preostale stranke, preverite TUKAJ.

Foto: FB Peter Bernik

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating