Vam je prispevek všeč?

Žensko rokometno društvo Škofja Loka je klub z dolgoletno tradicijo. V preteklosti je v njem delovala tudi članska selekcija, trenutno pa v klubu trenirajo osnovnošolska dekleta. V preteklem letu je na delovanje kluba vsekakor bistveno vplivala epidemija covida-19 in z njo povezana delna ali popolna zaprtja javnega življenja.

V klubu je v sezoni 2020/21 v treh starostnih skupinah (starejše deklice, mlajše deklice in mini rokomet) treniralo okrog 40 deklet, za katere sta skrbeli dve trenerki. Za delovanje kluba je izredno pomembno odlično delo trenerk, odlični odnosi v ekipi in prijetni treningi. Za vse to sta predvsem zaslužni trenerki, ki znata – kljub težkim razmeram v sezoni 2020/21 – dekleta vedno navdušiti za rokomet.

Minula sezona je prinesla kar nekaj ovir, a so jih v klubu vse premagali. Po normalnem začetku treningov v septembru in oktobru 2020 ter začetku tekem državnega prvenstva v oktobru 2020 je prišlo da izbruha epidemije. Po zaprtju športnih dvoran so se v društvu takoj preusmerili in začeli treninge »na daljavo«, in to ne le starejše kategorije, temveč tudi najmlajše članice društva.

Za klub je bilo pomembno le, da dekleta ne pozabijo, kaj je rokomet in zakaj ga trenirajo, da se ne prepustijo računalniškim ekranom in so še vedno telesno aktivne. Po odprtju dvoran so ponovno začeli treninge, upad znanja, motivacije in rokometnih gibov se je poznal, a so do konca sezone to večinoma že nadoknadili. Na koncu so ponovno začeli tudi tekme v kategorijah mlajše deklice A in starejše deklice A, ki so v maju in juniju 2021 odigrale zaključne tekme oz. turnirje skrajšane sezone 2020/2021. Zaradi omejitev v njej žal ni bilo organiziranih turnirjev za najmlajše deklice – mini rokomet.

Dekleta so bila vesela, da se šport počasi vrača na stare tirnice, in si močno želijo, da bo prhodnja sezona normalna in takšna, kot mora biti.

Cilji kluba pri mladih pa ni le igrati rokometa, temveč vzpodbujati zdrav način življenja, jih naučiti spoštovanja in jim pomagati pri vseh življenjskih področjih. Zato so izjemno veseli, da so del projekta NLB Šport mladim, s katerim delijo isto vizijo: mlade ljudi izpred TV, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in na igrišča. Poleg sponzorske podpore, s katero imajo olajšano delovanje in hkrati nižje stroške treningov, se znotraj projekta učijo tudi preudarnega ravnanja z denarjem, se vključujejo v aktivacije, s katerimi skupaj z otroci navijajo za svoje idole, in so družbeno odgovorni. Društvo resnično deluje pod sloganom »Rokomet, več kot šport!«, saj vsako dekle, ki se pridruži, pridobi nove prijatelje, disciplino, varno okolje, zabavo in rokometno znanje. V društvu se za materialno pomoč še posebej zahvaljujejo banki NLB d. d., ki jih je vključila v projekt Šport mladim, ostalim donatorjem in sponzorjem ter seveda staršem deklic, ki s svojimi prispevki omogočajo delovanje kluba.

Velika želja je, da bo prihodnje leto iz rokometnega vidika »normalno« in bodo lahko dekleta redno trenirala v telovadnici in svoje znanje preverjala z ostalimi slovenskimi klubi na tekmah državnega prvenstva. Naslednja dva meseca sta namenjena počitnicam, konec avgusta pa se dekleta vračajo k treningom in pripravam na novo rokometno sezono. Konec avgusta in v začetku septembra bo društvo spet organiziralo »Rokometne urice« za vse dekleta, ki želijo spoznati rokometno igro. V društvu si želijo še okrepiti število deklet, tako da so v klub najlepše vabljena vsa dekleta, ki obiskujejo osnovno šolo in bi želela spoznati, zakaj je »rokomet več kot šport«.

Besedilo in foto: ŽRD Škofja Loka

 

 

5 1 vote
Article Rating