Vam je prispevek všeč?

Na Gimnaziji Škofja Loka se veselijo novega lepega uspeha dijakinj in dijakov na državni ravni, tokrat na glasbenem področju. Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Škofja Loka pod taktirko zborovodje Žiga Kerta je namreč v ponedeljek na tekmovanju mladinskih pevskih zborov v Zagorju ob Savi, v hudi konkurenci, odlično zapel svoj program in zasluženo prejel zlato priznanje.

Kot je sporočila pomočnica ravnatelja Ana Prevc Megušar, se je na tekmovanje glede na predhodne rezultate in posnetke uvrstilo osem najboljših srednješolskih zborov iz vse Slovenije in zamejstva, škofjeloški gimnazijski zbor pa se je izkazal s kakovostnim programom, natančno, dovršeno in domiselno interpretacijo in visoko kakovostjo petja.

Na tekmovanju srednješolskih zborov so sicer nastopili še Vokalna skupina Ivana Cankarja Ljubljana (zborovodja Tom Varl), Dekliška pevska zbor Gimnazije Celje-Center (David Preložnik) in Gimnazije Kranj (Marjeta Oblak), Mešani zbor Škofijske gimnazije Vipava (Meta Praček), Zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (Ambrož Čopi) ter Mešana mladinska pevska zbora Veter Ljubljana (Tereza Podlogar) in Emil Komel Gorica (David Bandelj).

Posnetek odličnega nastopa Mešanega mladinskega zbora Gimnazije Škofja Loka (Gallus – Dulcis Amica, Veni; Nystedt – Missa Brevis, op. 102: Gloria; Misson – Pomladna; Prus – Šurka je tisa) bo mogoče slišati v petek, 20. aprila 2018, od 11.25 do 12. ure, na 3. programu Radia Slovenija v oddaji »Zborovski kotiček za mlade«.

Pevkam, pevcem in zborovodji iskreno čestitam za odličen uspeh!

Foto: FB Gimnazija Škofja Loka

0 0 votes
Article Rating