Vam je prispevek všeč?

Proizvodni kompleks Šeširja na Spodnjem trgu v Škofji Loki je v stečajnem postopku nekdanje tovarne klobukov kupilo žirovsko podjetje Polimix, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo inštalacijskega blaga. Kot je poročala Slovenska tiskovna agencija, je kranjsko okrožno sodišče v začetku meseca podalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe za kupnino v višini 453.500 evrov.

Stečajni upravitelj Dušan Taljat je kupca za kompleks Šeširja – ta poleg proizvodnega objekta vključuje še stranske prostore z razdelilnico hrane, barvarno, mehanično delavnico in kotlarno ter pripadajoče zemljišče – našel v tretjem poskusu na javni dražbi z zniževanjem izklicne cene, ki je potekala 5. julija letos.

Izklicna cena na tretji dražbi je bila postavljena pri 558.000 evrov, medtem ko je bila vrednost kompleksa ocenjena na 932.000 evrov. Kupec je pristal na ceno 453.000 evrov, ki je bila klicana pri 22. koraku dražbe. K sklenitvi prodajne pogodbe s Polimixom je v začetku meseca soglasje podalo tudi sodišče, je razvidno iz javne objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Škofjeloški župan mag. Miha Ješe je za STA poudaril, da bo novega lastnika povabil na sestanek in se z njim pogovoril o načrtih: »Za te prazne objekte v občini je predvsem ključno, da dobijo vsebino in živijo.«

Loško podjetje s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja klobukov je v stečaju od predlanskega decembra. S težavami se je Šešir, ki je veljal za eno redkih svetovnih tovarn, ki je še izdelovala klobuke od dlake do končnega izdelka, soočal vrsto let. Leta 2015 jih je skušal lastnik in direktor Miro Pinterič rešiti tudi s poenostavljeno prisilno poravnavo.

Šešir, ki je pred drugo svetovno vojno dajal kruh 200 delavcem, je imel ob začetku stečajnega postopka le še 28 zaposlenih. Stečajni postopek pa po več kot 20 mesecih še ni blizu konca, saj so naprodaj še objekt stare šole v Stari vasi, delnice Gorenjske banke, strojna oprema in zaloge gotovih izdelkov, polizdelkov in materialov, še poroča STA.

Foto: Dražbe

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating