Vam je prispevek všeč?

Andrej Čuš je bil v zadnjem mandatu sprva poslanec SDS v državnem zboru, nato pa, po izstopu iz stranke, samostojni poslanec, najmlajši v sklicu (in v slovenski zgodovini). Na junijske predčasne parlamentarne volitve se odpravlja na čelu stranke »Andrej Čuš in Zeleni Slovenije«, ki bo šla v volilnem okraju Škofja Loka 1 v boj s prepoznavnim obrazom – Zorico Škorc, tukajšnjo dolgoletno občinsko svetnico in vidno članico stranke »Glas žensk Slovenije«, sicer pa predsednico Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije.

Zorica Škorc je po poklicu socialna delavka. Leta 1983 je diplomirala na Visoki šoli za socialno delo, bila do leta 1998 zaposlena v gospodarstvu, nato pa začela delati na področju socialnega varstva. Leta 2009 je prejela srebrni grb Občine Škofja Loka za dolgotrajno predano in nesebično delo na področju socialnega varstva, še posebej na področju dela z otroki in mladostniki v primerih ogroženosti. Prejela je tudi priznanje za delo na področju socialnega varstva ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

»Nikoli nismo prestari, da si ne bi postavili še kakšnega cilja ali da ne bi sanjali novih sanj,« je prepričana Zorica Škorc, ki ima tudi že izkušnje s kandidaturo za poslanko državnega zbora, vendar pa leta 2004 ni bila uspešna.

Foto: ZDSGS

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating