Vam je prispevek všeč?

Danes je škofjeloški župan Tine Radinja na družbenem omrežju (TUKAJ) objavil daljše sporočilo z zbirom pozitivnih novic v Škofji Loki ob epidemiji novega koronavirusa, ki ga v celoti povzemam:

»Razveseljujoča novica je, da že 6 dni (!) nismo imeli nove okužbe v naši občini. Veseli pa tudi dejstvo, da niti v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka – v domu upokojencev – niti v Zdravstvenem domu Škofja Loka med oskrbovanci in osebjem ni okuženih. Ločanke in Ločani upoštevamo navodila in za vikend nismo zabeležili prav nobenih resnih kršitev.

Občina Škofja Loka je vzpostavila Center za pomoč (info@skofjaloka.si; 04-5112-397), ki uspe pokrivati vse potrebe občank in občanov – na vsako prošnjo za pomoč se odzovemo in do zdaj smo rešili še prav vse.

Veseli nas, da so Ločanke in Ločani zelo pripravljeni pomagati. Dnevno prejemamo vaša sporočila, da ste na voljo za različne oblike pomoči. Donacije za pomoč pri odpravi naših, lokalnih posledic COVID-19 še vedno zbiramo na SI56 0700 0000 0187 397; Območno združenje Rdečega križa Škofja Loka (Kidričeva cesta 1, Škofja Loka); namen: POMOČ COVID 19; koda: CHAR; referenca: 00 239-2020.

Nujno oskrbo na domu z osnovnimi živili in nujnimi zdravili zagotavljajo prostovoljke in prostovoljci pod okriljem Civilne zaščite. Brez težav in zapletov oskrbijo vse.

Mladi taborniki in skavti so ustvarjali in nastale so čudovite risbice in ostali izdelki, ki jih prostovoljke in prostovoljci ob dostavi prilagajo paketom in z njimi rišejo nasmehe na obraze.

Zaživel je projekt Skupaj za pomoč, ki ga izvajata Zavod O – zavod škofjeloške mladine in KŠŠ – Klub škofjeloških študentov ob podpori Občine Škofja Loka, in z veseljem pomaga vsem, ki potrebujejo dostavo (tudi nenujnih) potrebščin. Vsi so zadovoljni. Tako tisti, ki pomagajo, kot pomoči potrebni.

V akciji Zavoda Tri zbirajo računalnike in ostalo elektronsko opremo. Že 15 jih je prišlo v prave roke in še vedno jih je možno donirati za šolarke in šolarje iz socialno ogroženih družin.

Da lahko v teh časih uživamo v kakovostni hrani, smo poskrbeli za seznam ponudnikov, ki vam hrano pripeljejo kar pred vrata. Seznam se sproti še dopolnjuje. Pod posebnim režimom ob torkih, četrtkih in sobotah deluje tudi tržnica.

V Škofji Loki pospešeno izdelujejo maske tako lokalna podjetja kot več kot 50 prostovoljk in prostovoljcev. Objavili smo tudi navodila za izdelavo zaščitne maske doma. Bi se želeli pridružiti? Pošljite nam e-pošto na info@skofjaloka.si in na dom vam bomo poslali material za izdelavo pralnih mask. Skupaj nam bo uspelo zagotoviti maske za vse Ločan(k)e.

V prostovoljni akciji v Škofji Loki poteka 3D tiskanje zaščitnih vizirjev. Prav tako dostava do končnih uporabnikov. Čestitke vse, ki ste poskrbeli za to.

Kup pozitivnih odmevov se širi po Škofji Loki. Če ste ujeli še kakšnega, nam sporočite na info@skofjaloka.si.

Delimo dobro.«

Foto: Oliver turizem

Vir: FB Tine Radinja – župan občine Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating