Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka, Zavod 973, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, JSKD Škofja Loka in Glasbena šola Škofja Loka vabijo na Osrednjo občinsko prireditev ob mednarodnem dnevu žensk, ki bo v torek, 7. marca 2023, ob 19. uri v Sokolskem domu Škofja Loka. Slavnostna govornica bo prof. dr. Milica Antić Gaber, v osrednjem delu pa se bo direktor Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka mag. Matjaž Eržen pogovarjal s prim. Tatjano Dolenc Veličković, dr. med., specialistko razvojne ortopedije. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli učenci Glasbene šole Škofja Loka. Vstop bo prost, prijazno vabljeni.

Milica Antić Gaber

Prof. dr. Milica Antić Gaber je raziskovalka in redna profesorica. Strokovno deluje na področjih ženskih študij in feministične teorije, feministične politične teorije, žensk v politiki, spola in globalizacije, spola in nasilja, spola in telesa, spola in migracij ter spola in edukacije. Je zagovornica večje participacije žensk v politiki in pravic ranljivih družbenih skupin.

Tatjana Dolenc Veličković

Prim. Tatjana Dolenc Veličković, dr. med., specialistka razvojne ortopedije, je v okviru ortopedske službe ustanovila in vodila službo razvojne ortopedije za gorenjsko regijo. Gorenjska je tako prva v Sloveniji in med prvimi v svetu uvedla zgodnje odkrivanje in družinski pristop v obravnavi otrok, mladostnikov in odraslih oseb z motnjami v razvoju. Je pobudnica ustanovitve in stalna članica Gorenjskega društva za cerebralno paralizo in pobudnica ustanovitve Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije. Je dejavna članica številnih domačih in mednarodnih organizacij in združenj, kot zdravnik senior inštruktor za razvojno-nevrološko terapijo pa je predavala v Sloveniji in po svetu.

Vir: Sokolski dom Škofja Loka

Foto: FB Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating