Vam je prispevek všeč?

V petek, 10. marca 2023, ob 20. uri prijazno vabljeni v Kulturni dom Sv. Duh pri Škofji Loki na Vedno lačno … komedijo »Ljubezen gre skozi želodec«. Vstopnice, ki so na voljo tudi v TIC Škofja Loka, je po ceni 18 € mogoče kupiti tudi TUKAJ.

Igrajo: Urška Vučak Markež (Meta), Saša Klančnik (Bojan), Maja Martina Merljak (Metina mama in Bojanova bivša žena); avtor in režiser + scenografija in fotografija: Jernej Čampelj; dramaturgija: Simona Hamer; kostumografija: Tina Bonča; koreografija: Anja Robida; glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič; oblikovanje: Boštjan Majcen; produkcija: Smejmo se.

»Meta se bliža štiridesetim. Nima partnerja, otrok, družabnega življenja, s športom, jogo in podobnimi dejavnostmi se ukvarja le prek televizijskega ekrana. Na njeno življenje v veliki meri vpliva gospodovalna mama s pričakovanji, da hči končno zadosti družbenim normam, se čim prej poroči in ji rodi vnuka.

Bojan se je ravnokar sprijaznil z nedavno ločitvijo. Ko mu je že malo mar, v kakšnem položaju je pokrov straniščne školjke, in si končno lahko naroči pico po lastni izbiri (ali pa dve, če hoče!), se bivša žena s takšnimi in drugačnimi izgovori začne vračati v njegovo življenje.

Poleg ljudi, ki jima kratijo mir in svobodo, imata Meta in Bojan še veliko skupnega: sta preprosta, ljubita življenje in dobro hrano, za srečo pa potrebujeta le drug drugega in poln hladilnik. Kljub neskončnim oviram se njuni življenji začneta zabavno prepletati …

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 let tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, do prehranjevalnih navad ter do družbenih norm in standardov. Mar za srečo in zadovoljstvo vsi potrebujemo iste stvari?«

Vir in foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating