Vam je prispevek všeč?

Na slovenski kulturni praznik, danes, v petek, 8. februarja 2019, vas Loški muzej s pisanim programom vabi na obisk. Vrata bodo odprta po naslednjem odpiralnem času:

Pridružite se na vodstvu po razstavi »Nič nam ne morejo sovražne vojne! 1. svetovna vojna na Loškem« s kustosi razstave in direktorico muzeja, na katerem vam bodo predstavili tudi zbornik, pripravljen ob razstavi.

V popoldanskem času bodo kustosi ob kaminu v Muzejski dnevni sobi predstavili izbrane zanimivosti iz zbirk in depojev, v družbi etnologinje pa si boste ogledali še Škoparjevo hišo na grajskem vrtu.

Vabljeni tudi v Galerijo Ivana Groharja na voden ogled razstave »Janez Pelko: Zatemnjena razodetja« z umetnikom in kustosom razstave Boštjanom Sokličem ter na voden ogled del Franceta Miheliča in razstave umetnikov Združenja umetnikov Škofja Loka »Zbirka v nastajanju« v Galeriji Franceta Miheliča v Kašči na Spodnjem trgu, prav tako v družbi kustosa Boštjana Sokliča.

Vstop v muzej in obe galeriji je ob Prešernovem dnevu brezplačen. Natančen program vodenj po urah pa je dosegljiv TUKAJ.

Pa prijeten kulturni dan!

Foto: Loški muzej

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating