Vam je prispevek všeč?

Nocoj, na silvestrovo, se lahko udeležite tudi (vsaj) štirih prazničnih prireditev v Škofji Loki.

Festival »Loka v snegu« se bo zaključil od 21. ure dalje s Silvestrovanjem na Mestnem trgu, na katerem bo zbrane zabavala prekaljena zasedba Duble Truble, ki je na sceni že skoraj tri desetletja. Odlična komunikacija s publiko, širok repertoar in energična izvedba so tri odlike skupine. Poleg dobre glasbe bo poskrbljeno tudi za ustrezno gostinsko pogostitev. Vstop prost.

Od 21. ure dalje bo živahno tudi pri hiški Kaos okusov na novem Mestnem drsališču Škofja Loka. Na Silvestrovanju na Trgu pod gradom boste lahko do 1. ure zjutraj prisluhnili novoletnim hitom ob pestri ponudbi pijače. Vstop prost.

V Kavarni in galeriji Pr’ Pepet se bo – enako kot že lani – staro leto prevesilo v novo s tradicionalnim pesniškim večerom oziroma Maratonom poezije. Glavna nagrada za najboljšega interpreta bo 100 evrov v obliki grafike enega od naših najboljših, a žal že pokojnih likovnih umetnikov.

Župnija Stara Loka pa vabi na Silvestrsko romanje z baklami in lučkami k Mariji v Crngrob z zahvalno mašo, ki ob 23. uri v crngrobski cerkvi Marijinega oznanjenja. Po maši s prošnjo za blagoslov v novem letu bo sledilo druženje in voščila ob kuhanem vinu, čaju in pecivu. Zbirno mesto bo ob 21.45 pred Marijino kapelico na Starološkem trgu.

Prijetno vstopite v novo leto!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating