Vam je prispevek všeč?

Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke pri raziskovanju slovenske jezikovne preteklosti in sedanjosti ter inovativne predstavitve znanstvenih dosežkov različnim uporabnikom je prejel »naše gore list«, večkrat nagrajeni izr. prof. dr. Kozma Ahačič, ki je otroštvo in mladost preživel v Škofji Loki, poučeval je tudi latinščino na Gimnaziji Škofja Loka.

»Ker je naše delo skupinsko, razumem nagrado tudi kot veliko priznanje za delo Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU je v odzivu sporočil Kozma Ahačič, pobudnik in urednik spletnih portalov Fran in avtor Kozmologije, zbirke igrivih esejev, ki se »sprehajajo od popa do klasike, od jezikoslovja do vzgoje otrok«. Iskrene čestitke za novo zasluženo nagrado!

Letos sicer – zaradi zaostrenih epidemioloških razmer – tradicionalne slavnostne podelitve Zoisovih nagrad in priznanj, vsakoletnih najvišjih državnih odlikovanj za izjemne dosežke na področju znanstvenoraziskovalne in razvojne dejavnosti, ni bilo, so bili pa nagrajenci predstavljeni v sinoči predvajanem televizijskem dokumentarcu.

Foto: Koridor

Vir: TW Kozma Ahačič

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating